Zupa bez wody

Aktualizacja

Zupa bez wody idealną konsystencję zawdzięcza soczystym warzywom. Zdrowe, wyraziste w smaku, a przy okazji bardzo sycące danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Trudno wymyślić coś łatwiejszego niż nasza zupa bez wody!

Zupa bez wody gwarantuje mocno skoncentrowany smak
Zupa bez wody gwarantuje mocno skoncentrowany smak123RF/PICSEL

Zupa bez wody - przygotowanie

Olej lub oliwę wlej do głębokiego garnka. Na gorący tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli – także czosnek. Pomidory umyj, obierz i pokrój na mniejsze cząstki. Dodaj do naczynia i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut. Od czasu do czasu pomieszaj.

Bazę zupy zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Wsyp surowy ryż oraz dodaj pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę. Ponownie gotuj, tym razem do momentu, kiedy ryż i warzywa będą odpowiednio miękkie.

Całość możesz wtedy zabielić lub podać z kleksem śmietany.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Zupa z suszonych pomidorówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas