Zupa bez wody
Zupa bez wody idealną konsystencję zawdzięcza soczystym warzywom. Zdrowe, wyraziste w smaku, a przy okazji bardzo sycące danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. Trudno wymyślić coś łatwiejszego niż nasza zupa bez wody!
Zupa bez wody - przygotowanie
Olej lub oliwę wlej do głębokiego garnka. Na gorący tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli – także czosnek. Pomidory umyj, obierz i pokrój na mniejsze cząstki. Dodaj do naczynia i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut. Od czasu do czasu pomieszaj.
Bazę zupy zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Wsyp surowy ryż oraz dodaj pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę. Ponownie gotuj, tym razem do momentu, kiedy ryż i warzywa będą odpowiednio miękkie.
Całość możesz wtedy zabielić lub podać z kleksem śmietany.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: