Zupa cebulowa z białym winem, grzankami i serem
Niepowtarzalny smak!
Sposób przygotowania
4 średnie cebule przekrój na pół i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i wrzuć cebulę. Smaż przez 10 minut na średnim ogniu pilnując, aby zeszkliła się na złoto. Pod koniec dodaj sól, cukier, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, a następnie podlej kieliszkiem 150 ml białego wina. Duś całość przez 2 minuty. Do 1,5 litra gotującego się bulionu dodaj 4 liście laurowe, zgniecione 2 ząbki czosnku. Wrzuć zamrożoną Zupę cebulową PROSTE HISTORIE oraz zawartość patelni. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, dopraw solą, pieprzem, następnie serwuj z drobno startym serem typu gruyere. Na końcu posyp zupę grzankami odświeżonymi na gorącej patelni.