Reklama

Reklama

Zupa cebulowa z grzanką

Przepis na smaczny krem cebulowy z grzankami

Składniki:

  • 7 cebul,
  • 2  ząbki czosnku,
  • 1 litr esencjonalnego bulionu wołowego,
  • 10 dag żółtego sera,
  • 200 ml białego wina,
  • 1/2 bagietki,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • słodka mielona papryka,
  •  szczypta cukru, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:



1. Cebule i czosnek obierz. Cebule potnij w półplasterki, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zalej je bulionem. Doprowadź do wrzenia.

Reklama

2. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kiedy zupa zagotuje się, dolej do niej wino. Zmniejsz płomień i przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotuj 20 minut.

3. Bagietkę potnij. Zupę rozlej do kokilek. Włóż po 2 kromki bułki. Posyp serem. Zapiekaj 10 minut w 200 st.

Dowiedz się więcej na temat: zupa | krem cebulowy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje