Zupa góralska
Ta zupa stawia na nogi, gdy jesteś po przeziębieniu. Rozgrzewa i jest bardzo sycąca. Wypróbuj nasz przepis, a okaże się, ze zagości na stałe w twojej kuchni.

Składniki:
- 20 dkg żeberek cielęcych lub wieprzowych
- 2 szklanki soku z kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- seler
- 4 ziemniaki
- cebula
- 4-5 suszonych grzybów
- sól
- pieprz
- surowy imbir
- koperek albo natka pietruszki
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Grzyby namoczyć w letniej wodzie. Ostudzić, pokroić. Jarzyny ugotować z żeberkami i przyprawami. Ziemniaki obrać, opłukać pokroić w kostkę. Dodać sok z kapusty. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oliwie, dodać do wywaru. Wrzucić siekany koperek, podawać z pieczywem bezglutenowym.