Reklama

Reklama

Zupa jarzynowa z kalarepką - po 6. miesiącu

Składniki

  • 1/2 marchwi
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • mały plasterek kalarepki
  • 20 g fileta z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy

1. Jarzyny starannie umyj, obierz i ponownie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój je na drobne kawałki.

2. Filet z piersi kurczaka dokładnie umyj w gorącej wodzie.

Reklama

3. Pokrojone warzywa zalej szklanką wrzątku i gotuj dotąd, aż będą miękkie.

4. Osobno ugotuj mięso z kurczaka.

5. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą papkę.

6. Dodaj do dania łyżeczkę masła lub oliwy. Dokładnie wymieszaj zupkę, a następnie ponownie ją zagotuj.

Mam dziecko

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje