Reklama

Reklama

Zupa jarzynowa z żółtkiem

Po 7. miesiącu życia.

Składniki

  • 1/2 średniej marchewki
  • 1/4 małej pietruszki
  • 1/2 średniego ziemniaka
  • 3 różyczki kalafiora
  • 1/2 żółtka jaja kurzego
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy

Przygotowanie:

Reklama

1. Ziemniak, marchew i pietruszkę dokładnie umyj, obierz i opłucz. 2. Kalafior starannie oczyść pod bieżącą wodą.

3. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

4. Jajko umyj w gorącej wodzie i ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka dodaj do warzyw.

5. Zupkę zmiksuj. Wzbogać łyżeczką masła lub oliwy i jeszcze raz zagotuj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje