Zupa krem z krewetkami i koprem
Słoneczna i aromatyczna zupa krem z czerwonych warzyw z dodatkiem egzotycznych akcentów i aromatycznego koperku to propozycja dla wszystkich spragnionych wiosennych smaków!
Sposób przygotowania
Zupę krem z czerwonych warzyw (np. Proste Historie) wsyp do ok. 600 ml gotującego się bulionu. Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, a następnie zmiksuj i dopraw przyprawą z koperkiem dołączoną do opakowania. Pokrój kromki chleba w kostkę, zarumień na patelni do uzyskania złotego koloru, przełóż na talerz. Następnie na patelni rozpuść masło, dodaj posiekane ząbki czosnku, posiekaną ostrą papryczkę chilli i krewetki. Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej białym winem i duś przez kolejne 5 minut. Dopraw solą, posyp posiekanym koprem i wymieszaj zawartość patelni z przygotowaną zupą krem. Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.
Smacznego!