Zupa krem z kurczakiem
Bardzo smaczna i sycąca.

Składniki
- 1 por
- 2 ziemniaki
- 6 szkl. bulionu warzywnego
- 1 duży brokuł
- 50 dag szpinaku
- 1 filet z kurczaka
- 4 łyżki jogurtu
- po 2 łyżki zielonego i czerwonego pesto (ze słoika)
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Filet rozetnij na 2 płaty, rozbij je. Przypraw. Jeden z płatów posmaruj zielonym pesto, a drugi - czerwonym. Zwiń. Każdy z rulonów potnij na 6 plasterków. Przygotuj 4 długie wykałaczki. Nabijaj na nie po 3 ślimaczki. Szaszłyki piecz 20 min w 180 st. C (góra i dół). Por, szpinak i brokuł oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, potnij w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej warzywa. Zalej je bulionem. Gotuj ok. 20 min. Zmiksuj. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do kokilek. Wlej po 1 łyżce jogurtu, lekko przemieszaj. Podawaj z szaszłykami.