Zupa krem z kurczakiem
Bardzo smaczna i sycąca.
Sposób przygotowania
Filet rozetnij na 2 płaty, rozbij je. Przypraw. Jeden z płatów posmaruj zielonym pesto, a drugi - czerwonym. Zwiń. Każdy z rulonów potnij na 6 plasterków. Przygotuj 4 długie wykałaczki. Nabijaj na nie po 3 ślimaczki. Szaszłyki piecz 20 min w 180 st. C (góra i dół). Por, szpinak i brokuł oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, potnij w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej warzywa. Zalej je bulionem. Gotuj ok. 20 min. Zmiksuj. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do kokilek. Wlej po 1 łyżce jogurtu, lekko przemieszaj. Podawaj z szaszłykami.