Zupa krem z sałaty lodowej i warzyw z rosołu

Zupa krem
Zupa krem123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 woreczek sałaty lodowej np. marki Eisberg
  • 1 litr rosołu (najlepiej z kaczki)
  • warzywa z rosołu (pietruszka, seler, por, marchewka – tylko części korzenne)
  • 4 marchewki
  • twardy dojrzewający ser kozi lub owczy (tarty na wiórki)
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka przetartych pomidorów
  • kilka rodzynek
  • 8 małych pomidorów koktajlowych
  • świeżo mielony pieprz, sól
4 porcji

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?