Zupa krem z sałaty lodowej i warzyw z rosołu
Jesienią smakuje wyśmienicie!
Sposób przygotowania
Ugotować cztery marchewki. Wlać do miksera 0,5 l rosołu, dodać warzywa z rosołu, sałatę lodową, ugotowane marchewki, obrane ząbki czosnku, sos sojowy i pieprz. Zmiksować, aż do uzyskania szorstkiej konsystencji. Wszystko przelać do garnka, dodać resztę rosołu, zamieszać
i gotować około 3 minuty - ciągle mieszając. W międzyczasie cebulę obrać, pokroić i podsmażyć delikatnie na maśle. Następnie posolić, popieprzyć, dodać przecier pomidorowy i rodzynki. Dusić pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas mieszając do uzyskania dużej miękkości.
Zupę przelać na talerze. Do każdego dodać na środek łyżkę duszonej cebuli, przybrać przekrojonymi na połowę dwoma pomidorami koktajlowymi, zestrugać twardego sera.
Smacznego!