Reklama

Reklama

Zupa kurkowa z grzankami

Wykwintny smak, którym możesz cieszyć się na co dzień

Składniki

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g mrożonej włoszczyzny (paski)
  • 1 op. (250 g) mrożonych kurek
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • masło
  • 3 tosty pszenne
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz, cukier
  • kilka gałązek natki

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, poszatkuj. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki masła. Przesmaż cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mrożone warzywa. Chwilę smaż razem. Wrzuć kurki (nie musisz ich wcześniej rozmrażać). 

2. Wlej 6 szklanek wody. Dodaj 1-2 liście laurowe oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 30 minut. 

3. Pod koniec gotowania zupę połącz z gęstą kwaśną śmietaną, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zdejmij z ognia. 

4. Tosty opiecz w tosterze lub na suchej patelni, pokrój w kostkę. Zupę posyp posiekaną natką. Podawaj z tostami.

Reklama

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy