Zupa meksykańska

Pyszne danie jednogarnkowe.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego)
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • średnia cebula
  • 20 dag przecieru pomidorowego
  • tłuszcz
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić, zeszklić, dodać mięso. Wymieszać, podlać szklanką wody i chwilę poddusić. 

2. Dodać przecier pomidorowy, odcedzoną fasolę i kukurydzę. Wymieszać, dolać litr wody, doprawić, chwilę gotować.

Przepis z książki wydawnictwa WAM pt."Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji"

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje