Zupa meksykańska

Szybka w przygotowaniu i dzięki zawartości mięsnych pulpecików naprawdę wyjątkowo sycąca.

Rozgrzewa i syci
Rozgrzewa i syci123RF/PICSEL

1. Mięso mielone doprawiamy przyprawą, dodajemy łyżeczkę zimnej wody i wyrabiany w misce ręcznie. Formujemy pulpeciki, obsypujemy mąką i smażymy na oleju. 

2. Cebule i papryki kroimy drobno, podsmażamy na oleju, gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy rozdrobniony czosnek i pieczarki pokrojone w plasterki.

3. W dużym garnku zagotowujemy dwie-trzy szklanki wody, dodajemy dwa rodzaje fasoli i kukurydzę, zagotowujemy. Dodajemy pokrojone i podsmażone papryki, pieczarki, cebule i czosnek. Ostrożnie dokładamy pulpety. Gotujemy ok. 15 minut, dodajemy koncentrat i przyprawy, gotujemy wszystko razem ok. 10 minut. Gorącą zupę nakładamy na talerze, posypujemy startym serem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas