Reklama

Reklama

Zupa odchudzająca

Wielowarzywna zupa na kurczaku równie dobrze syci głód, jak słynna kapuściana, ale ta dodatkowo zawiera aż 7 produktów uważanych za skutecznych pogromców tłuszczów!

Składniki:

  • 1 duża pierś kurczaka,
  • 2 średnie marchewki,
  • pół szklanki białej fasoli,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 1/4 małego selera,
  • 3 średnie pomidory,
  • mała cebulka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • przyprawy: sól, pieprz kajeński, oregano, estragon, tymianek, listek laurowy

Sposób przygotowania:

✔ Fasolę namocz dzień wcześniej.

✔ Marchew, cebulkę i seler obierz, umyj, pokrój w kostkę. Obetnij końce łodyg selera naciowego, zdejmij wierzchnie włókna, pokrój w kostkę.

✔ Mięso umyj, wytnij tłuste części. Kurczaka, rozdrobnione warzywa i fasolę włóż do garnka, zalej wodą, dodaj sól i zioła (bez czosnku). Gotuj do miękkości na średnim ogniu.

✔ Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dodaj pomidory. Dalej gotuj na wolnym ogniu.

✔ Na patelni rozgrzej oliwę, wyciśnij czosnek, podsmaż i dodaj do zupy. Dopraw.

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Dowiedz się więcej na temat: zupa | zupa odchudzająca

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje