Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa cieszy się ogromną popularnością. Nic dziwnego!
Zupa ogórkowa cieszy się ogromną popularnością. Nic dziwnego!Picsel123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5-2 l bulionu (najlepiej drobiowego)
  • ok. 5-6 ogórków kiszonych
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża pietruszka (lub 2 małe)
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 5 średniej wielkości ziemniaków
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka soli
  • sporo posiekanego koperku
  • masło i olej (do smażenia)
  • 100g śmietanki do zup
  • sól i pieprz
Zupa ogórkowa - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?