Reklama

Reklama

Zupa pavese

Zupa pavese to tak naprawdę włoski rosół z grzanką i jajkiem. Z dodatkiem tartego sera, podbija serca i żołądki nie tylko południowców. Zupa pavese oczarowała Włochów, teraz twoja kolej! Sprawdź ten przepis i daj nam znać, co o nim myślisz!

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • kostka parmezanu
  • 3 szklanki bulionu
  • 4 kromki bułki pszennej
  • 4 żółtka
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Zupa pavese - przygotowanie

1. Pieczywo natrzyj czosnkiem i zrumień w piekarniku lub na grillu z dodatkiem oliwy.

2. Gorące kromki połóż na dnie miseczki lub talerza, wlej na nie całe żółtko i posyp natką pietruszki.

3. Całość zalej gorącym wywarem, posyp szczodrze tartym serem. Podawaj gorące.

***

Sprawdź też:

Zupa serowa

Zupa jarzynowa

Zupa meksykańska

Reklama

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: rosół | jaja | Zupa pavese | kuchnia włoska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy