Zupa pho z orzechami nerkowca
Bardzo aromatyczna!

Składniki
- 1 marchew
- Pół Selera
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 opakowanie kiełków fasoli mung
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżeczka startego imbiru
- Sos sojowy
- 75 g Orzechów nerkowca np. Bakalland
Sposób przygotowania
Na włoszczyźnie gotujemy prosty bulion - marchew, selera i pietruszkę obieramy i zalewamy 3 litrami wody, cebulę opalamy i dodajemy do warzyw. Całość doprawiamy sosem sojowym i gotujemy na małym ogniu przez 1-2 godziny. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Papryczkę chilli siekamy, kawałek imbiru ścieramy na tarce. Do miski wykładamy makaron, zalewamy bulionem, dodajemy kiełki, papryczkę, odrobinę imbiru i orzechy nerkowca. Podajemy z kilkoma listkami bazylii.