Zupa ramen

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Ramen to niezwykle popularna japońska zupa, która swój początek miała w… Chinach. Dzięki licznym dodatkom jest niezwykle pożywna i sycąca. Jej atutem jest również możliwość wymiany i dobierania składników wedle własnego uznania i upodobań kulinarnych. Poniżej przepis na delikatny i lekki ramen drobiowy.

Zupa ramen
Zupa ramenmateriały prasowe

Składniki

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2,5 l wody
  • 2 jajka ugotowane na półmiękko
  • 3 łyżki pędów bambusa np. marki Sandra
  • Cebula dymka
  • 2 łyżki kiełków fasoli np. marki Sandra
  • 3 łyżki kukurydzy np. marki Sandra
  • Ok. 200 g makaronu ramen
  • 4 pieczarki
  • Sos sojowy
  • Łyżka oliwy
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bulion przygotowujemy jak na tradycyjny rosół. Gotujemy włoszczyznę z mięsem, doprawiamy solą i pieprzem. Po ok. 2-3 godzinach wyciągamy mięso z rosołu i kroimy na paseczki. Podsmażamy na oliwie razem z pokrojonymi pieczarkami, bambusem, kiełkami fasoli, kukurydzą i cebulą. W osobnym garnku gotujemy makaron (nie solimy wody). W misce układamy makaron, podsmażoną mieszankę z mięsem, jajko i zalewamy przecedzonym przez sito bulionem. Całość polewamy łyżką sosu sojowego.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Pyszny przepis na zupę brokułową
      Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
      materiały prasowe
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      0
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na