Zupa rybna

Idealny posiłek dla osób lubiących dania rybne. Smaczna i aromatyczna, a przy tym bardzo pożywna.

Zupa rybna
Zupa rybna123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce, pora pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w kosteczkę.

W szerszym garnku na maśle zeszklić cebulę. Następnie dodać pora i smażyć dalej co chwilę mieszając przez ok. 2 minuty.

Dodać marchewkę, pietruszkę i selera. Warzywa doprawić solą i pieprzem, smażyć przez około 4 minuty. Dodać przyprawy i wymieszać.

Wlać gorący bulion i zagotować. Dodać pomidory z przecierem.

Zupę po zagotowaniu przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut.

Rybę opłukać, odciąć skórę i wyjąć ości. Pokroić w kostkę, doprawić solą zanurzyć w mleku. Następnie obtoczyć w mące i krótko obsmażyć na patelni z łyżką rozgrzanego masła i łyżką oliwy.

Podsmażoną rybę włożyć do garnka z zupą i gotować przez ok. 3 minuty. Dodać posiekaną bazylię lub natkę pietruszki. Podawać z pieczywem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas