Reklama

Reklama

Zupa rybna z tofu

Jeśli jeszcze nie jedliście, koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Składniki

  • 70 dag filetów ryby
  • 1 i 1/2 litra bulionu
  • 10 dag wędzonego tofu
  • 3 ziemniaki
  • 4 pomidory
  • papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka ostrego sosu chilli
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • trawa cytrynowa
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • szczypior
  • olej

Sposób przygotowania

1. Rybę pokroić, posypać solą i pieprzem. Cebulę z czosnkiem usmażyć, dodać pokrojone warzywa, trawę, przyprawy, sosy, koncentrat. Zalać całość bulionem. Gotować do miękkości. 

2. Dodać do zupy rybę i tofu, gotować 5 minut. Posypać szczypiorkiem, podawać. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje