Reklama

Zupa serowa z porem

Delikatna, kremowa zupa

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 por
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 200 g tartego żółtego sera
  • 2 duże kostki serka topionego śmietankowego
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • listki bazylii lub natka pietruszki

Sposób przygotowania

Pora pokrój na talarki i zeszklij na maśle. Zalej go bulionem i gotuj ok. 15 min. Dolej śmietankę, dodaj tarty ser oraz serki topione. Gotuj, mieszając do rozpuszczenia serów. Zupę zblenduj, gotuj jeszcze 10 minut i dopraw przyprawami. Podawaj z listkami bazylii. 

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy