Zupa tajska z kremowym serkiem

By posmakować prawdziwej egzotyki, nie trzeba lecieć na drugi koniec świata czy iść do restauracji. W domowej kuchni sami możemy wyczarować orientalne pyszności, które latem smakują po prostu wspaniale. Do przygotowania idealnej zupy tajskiej potrzebujemy tylko odpowiednich składników i sprawdzonego przepisu.

Zupa z krewetkami
Zupa z krewetkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania


1. W garnku roztop olej kokosowy i przesmaż na nim posiekaną cebulę, czosnek i imbir.

2. Dodaj pastę curry i smaż jeszcze przez 2 minuty. Zalej wszystko bulionem warzywnym oraz mlekiem kokosowym i gotuj przez około 5 minut.

3. Po tym czasie dodaj krewetki oraz pieczarki i gotuj około 2 minuty, następnie dodaj kremowy serek Hochland i poczekaj aż się roztopi.

4. Na sam koniec dodaj posiekaną świeżą kolendrę i sos sojowy.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas