Zupa warzywna z kukurydzą, chili i makaronem nitki
Szybka i lekka zupa warzywna.
Sposób przygotowania
1. Warzywa myjemy.
2. Cukinie i bakłażana kroimy w półplasterki, paprykę w paseczki, z kukurydzy obkrajamy ziarna.
3. Papryczkę chili drobno siekamy. Ilość dodajemy wg uznania. Jeśli zupę mają jeść dzieci, wystarczy około 1 cm kawałek.
4. Przekładamy warzywa do garnka, dodajemy olej i podsmażamy 5 minut, ciągle mieszając.
5. Dodajemy bulion i świeże zioła.
6. Gotujemy około 15-20 minut by warzywa nie rozgotowały się.
7. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
8. W tym czasie makaron nitki gotujemy 6 minut, po czym odsączamy go i przelewamy zimną wodą.
9. Do miseczek nakładamy porcję zupy.
10. Podajemy z makaronem i posypujemy ziołami i jeśli ktoś lubi to dodajemy więcej chili.