Zupa wiosenna z indykiem
Po 6. miesiącu życia zrób maluszkowi wiosenną zupę.
Składniki:
- 1/2 marchwi
- 1/4 pietruszki
- 1/2 ziemniaka
- mały plasterek kalarepki
- 20 g fileta z piersi indyka
- łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Jarzyny starannie umyj, obierz i ponownie opłucz pod bieżącą wodą. Następnie pokrój je na drobne kawałki. 2. Filet z piersi indyka dokładnie umyj w gorącej wodzie. 3. Pokrojone warzywa zalej szklanką wrzątku i gotuj dotąd, aż będą miękkie. 4. Osobno ugotuj mięso z indyka. 5. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą papkę. 6. Dodaj do dania łyżeczkę masła lub oliwy. Dokładnie wymieszaj zupkę, a następnie ponownie ją zagotuj.