Zupa z brokułów z kaszą jaglaną

Brokuł znany był już w starożytności Grekom i Rzymianom. Nie mamy tylko pewności, czy potrafili z niego ugotować tak smaczną zupę jak ta

Zupa ze świeżych brokułów najlepsza na jesień.
Zupa ze świeżych brokułów najlepsza na jesień.123RF/PICSEL

Składniki:

3 skrzydełka z kurczaka

1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

¼ małego selera

mała pietruszka

marchewka

6 małych brokułów

sól

pieprz

przyprawa warzywna

kwaśna śmietana

zielony koperek

Sposób przygotowania:

Ze skrzydełek i grubo startych warzyw ugotować wywar, przyprawić do smaku. Obrać mięso ze skrzydełek i dodać do zupy wraz z kawałkami brokułów. Ugotować do miękkości. Do zupy dodać kaszę, śmietanę oraz przyprawy do smaku. Zupę posypać posiekanym koperkiem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas