Zupa z cieciorki ze szpinakiem

Prosty przepis, nie tylko dla wegetarian.

Zupa szpinakowa z cieciorką
Zupa szpinakowa z cieciorką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W dużym garnku smażymy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, imbir, seler, kmin oraz kolendrę. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy jedną puszkę cieciorki, pomidory i wlewamy bulion warzywny. W tym samym czasie w garnku gotujemy ziemniaki drobno pokroje w kostkę. Część zupy miksujemy i wlewamy do tej niezmiksowanej. Doprawiamy solą i pieprzem dla smaku oraz dodajemy ugotowane ziemniaki i szpinak, gotujemy przez 15 minut na małym ogniu. Podajemy z  odrobiną jogurtu naturalnego.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas