Reklama

Zupa z cukinii

Zupa krem to nic nowego. Tym bardziej z cukinii, której smak zmiksowany w wielu wariacjach z przyjemnością stawiamy na polskich stołach. Co jednak, gdy wraz z warzywami zmiksujemy garść ryżu, z reguły będącego osobnym dodatkiem? Smak zupy zmieni się kompletnie. Zresztą, spróbujcie sami.

Składniki

  • 4-5 średnich cukinii
  • biała cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • bulion warzywny
  • ryż

Zeszklij w rondlu, na oliwie, cebulę oprószoną solą. Smaż około pięciu minut, dodaj curry i wymieszaj.

Gdy przyprawy zaczną wydawać intensywny aromat, dodaj cukinię, zalej całość bulionem, a gdy się zgotuje wrzuć ryż. 

Zmiksuj całość, podawaj z ulubioną dekoracją.

*** 

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cukinia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy