Zupa z cukinii

Zupa krem to nic nowego. Tym bardziej z cukinii, której smak zmiksowany w wielu wariacjach z przyjemnością stawiamy na polskich stołach. Co jednak, gdy wraz z warzywami zmiksujemy garść ryżu, z reguły będącego osobnym dodatkiem? Smak zupy zmieni się kompletnie. Zresztą, spróbujcie sami.

Cukiniowa zupa z ryżem
Cukiniowa zupa z ryżem123RF/PICSEL

Zeszklij w rondlu, na oliwie, cebulę oprószoną solą. Smaż około pięciu minut, dodaj curry i wymieszaj.

Gdy przyprawy zaczną wydawać intensywny aromat, dodaj cukinię, zalej całość bulionem, a gdy się zgotuje wrzuć ryż. 

Zmiksuj całość, podawaj z ulubioną dekoracją.

*** 

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Zupa cebulowaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas