Zupa z fasolką
Pożywna i sycąca. W mig ją przygotujesz!

Składniki
- 1/2 kg łopatki wieprzowej
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 8 ziemniaków
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 1 puszka białej fasoli
- 1 cebula
- 3 garście fasolki szparagowej
- 1 łyżeczka kminku
- pieprz
- świeży koperek
4 osób
Sposób przygotowania
1. Pokrojone w kostkę mięso zalej wodą. Dodaj listki, ziele, sól, pieprz i gotuj do miękkości. Zeszklij na oliwie pokrojoną cebulę. Wrzuć ziemniaki, pietruszkę i seler (pokrojone w kostkę), słupki marchewki i obraną fasolkę szparagową. Wsyp kminek, gotuj, aż warzywa zmiękną. 2. Wrzuć fasolę z puszki, koperek i gotuj jeszcze chwilkę.