Reklama

Reklama

Zupa z fasolką

Pożywna i sycąca. W mig ją przygotujesz!

Czas przyrządzenia: 1,5 h
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 8 ziemniaków
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 3 garście fasolki szparagowej
  • 1 łyżeczka kminku
  • pieprz
  • świeży koperek

Sposób przygotowania

1. Pokrojone w kostkę mięso zalej wodą. Dodaj listki, ziele, sól, pieprz i gotuj do miękkości. Zeszklij na oliwie pokrojoną cebulę. Wrzuć ziemniaki, pietruszkę i seler (pokrojone w kostkę), słupki marchewki i obraną fasolkę szparagową. Wsyp kminek, gotuj, aż warzywa zmiękną. 

2. Wrzuć fasolę z puszki, koperek i gotuj jeszcze chwilkę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje