Zupa z gorgonzoli z gruszką i sherry

Wykwintna i smaczna.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Gruszkę pokroić na kawałki, polać sherry i odstawić. Cebulę i selera pokroić w drobną kostkę. Selera poddusić na maśle, dwie łyżki odłożyć. Do pozostałego selera dodać cebulę i razem poddusić. Wlać bulion i gotować pod przykryciem ok. 25 minut., a następnie przecedzić. Ser rozkruszyć widelcem i wymieszać ze śmietaną. Do przecedzonego wywaru dodać sos serowo-śmietanowy oraz gruszki z sherry i gotować 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zupę rozlać do bulionówek i dekorować kawałkami duszonego selera. Podawać z bagietką.
Czas przygotowania: 50 minut
Jedna porcja zawiera: 1800 kJ/430 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas