Zupa z knedlem z wątróbki
Pożywna i smaczna.
- 2 bułki,
- 1 cebula,
- łyżka masła,
- 100 g wątroby wołowej,
- łyżka posiekanej zielonej cebulki,
- łyżka posiekanego majeranku,
- jajko,
- sól, pieprz,
- po 100 g marchewki, selera i pora,
- 1 l. bulionu wołowego
Marchewkę, selera i pora pokroić w drobne słupki.
Zwilżyć ręce i formować kulki z ciasta. Bulion zagotować, włożyć knedle i gotować 15-25 minut na słabym ogniu. 5 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Można podawać z opiekanym wiejskim chlebem.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 790 kJ/189 kcal