Reklama

Reklama

Zupa z marchewki

Idealnie kremowa, o lekko słodkawym smaku zupa, po którą nie sięgamy zbyt często. Powód? Przyjęło się, że jest jedynie dodatkiem, a nie głównym składnikiem zup na polskim stole. A szkoda, bo kto raz spróbuje marchewkowej, wraca do niej często.

Składniki

  • 6 marchewek
  • 2 szklanki bulionu
  • cebula
  • curry
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

Marchew pokrój w talarki, cebulę posiekaj na drobno. Zalej bulionem i gotuj wraz z przyprawami.

Gdy marchew zmięknie, wyłącz palnik. Poczekaj, aż zupa lekko przestygnie, a następnie zmiksuj na gładko.

Podawaj z kleksem śmietany. Posyp pestkami słonecznika, udekoruj listkiem świeżych ziół.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: marchew

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje