Reklama

Reklama

Zupa z pomidorów i papryki

Pyszna i sycąca

Czas przyrządzenia: 25 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 4 czerwone papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
  • listki bazylii, jogurt

Sposób przygotowania

Na oliwie zeszklij pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Dodaj ją do cebuli i czosnku, smaż 15 minut. Całość zalej gorącym bulionem, dodaj pomidory z puszki. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 10 minut i zmiksuj. Podawaj z bazylią i kleksem jogurtu. 

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy