Zupa z soczewicą

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Soczewicę zalej wodą, posól i gotuj ok. 25 minut. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Marchewki,ziemniaki, czosnek oraz cebulę obierz. Cebulę i czosnek posiekaj, a marchewkę oraz ziemniaki pokrój w kosteczkę. Bulion mocno podgrzej.W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę z czosnkiem.Dodaj resztę warzyw (bez soczewicy). Zalej bulionem,wsyp przyprawy. Gotuj 5 minut. Po tym czasie dołóż soczewicę i gotuj jeszcze 10 minut. Dolej śmietanę,posól. Zupę rozlej do talerzy i udekoruj tymiankiem.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas