Zupa ziemniaczana z łososiem

Przepis na pyszną zupę

Zupa ziemniaczana z łososiem
Zupa ziemniaczana z łososiem123RF/PICSEL

Składniki:

  • włoszczyzna
  • 40 dag ziemniaków
  • 20 dag świeżego fileta z łososia
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag serka topionego
  • 2 łyżki śmietany 18-proc.
  • sok z cytryny
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki i włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w cząstki (poza selerem). Łososia umyj, skrop sokiem z cytryny. Pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki włóż do garnka, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 20 minut.

2. Łososia wraz z sokiem z cytryny dodaj do wywaru, gotuj 15 minut. Wyjmij go z zupy. Do zupy dodaj śmietanę i serki topione. Zagotuj. Włóż cząstki łososia, gotuj kilka minut.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas