Reklama

Reklama

Zupka ryżowa z żółtkiem

Po 6. miesiącu zrób swojemu dziecku taką zupę. Z pewnością mu posmakuje.

Składniki:


  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1/2 żółtka
  • łyżeczka masła lub oliwy z oliwek

Reklama


Przygotowanie:

1. Jarzyny starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki. Włóż do wrzątku i gotuj do miękkości.

2. Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz i ugotuj na twardo. Delikatnie oddziel białko od żółtka.

3. Do ugotowanych warzyw dodaj pół przetartego na miazgę żółtka.

4. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.

5. Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj. 6. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.

Dowiedz się więcej na temat: zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje