Reklama

Reklama

Zupka ryżowa z żółtkiem - po 6. miesiącu

Składniki

  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1/2 żółtka
  • łyżeczka masła lub oliwy

1. Jarzyny starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki. Włóż do wrzątku i gotuj do miękkości.

2. Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz i ugotuj na twardo. Delikatnie oddziel białko od żółtka.

Reklama

3. Do ugotowanych warzyw dodaj pół przetartego na miazgę żółtka.

4. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.

5. Połącz wszystkie składniki i dokładnie zmiksuj.

6. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje