Zupka z chrupkami kukurydzianymi

Zupa z chrupkami kukurydzianymi
Zupa z chrupkami kukurydzianymi123/RF PICSEL

1. Marchewki oraz pietruszkę oczyść, opłucz. Zetrzyj na tarce jarzynowej lub pokrój w kosteczkę. Umyj starannie kawałek pora, pozostaw w całości. Warzywa włóż do garnka, zalej 4 szklankami wody.

2. Dodaj sporą szczyptę soli, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj wywar na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut.

3. Mięso mielone (np. drobiowe) wymieszaj w misce z żółtkiem i odrobiną bułki tartej. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formuj małe pulpety. Wrzucaj je do wywaru. Gotuj razem jeszcze 10 minut.

4. Śmietanę rozprowadź w chochelce zupy, wlej do garnka. Podgrzej całość i zdejmij z ognia. Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj na stół z chrupkami.

Zupa krem z popcornem. Genialny przepisInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas