Żurawinowy napar z okolic Bostonu

Okolice Bostonu w stanie Massachusetts, to miejsce które słynie z uprawianej tam żurawiny. Mieszkańcy tych rejonów USA, to prawdziwi smakosze, tego wartościowego owocu, dlatego jednym z popularnych w tych rejonach rozgrzewającym napojem jest napar z suszonej żurawiny, który nie tylko sprawdzi się podczas mrozów, ale również doskonale ugasi pragnienie i wzmocni nasz organizm.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

W rondelku gotujemy sok, do którego dodajemy suszoną żurawinę. Wszystkie składniki gotujemy przez ok. 15 minut. Następnie dodajemy sok z połówki cytryny i 1 łyżeczkę miodu. Tak przygotowany napar możemy pić od razu lub przechowywać w lodówce przez ok. 4 dni i rozcieńczać z ciepłą wodą.

Zmysłowe smaki: Granita z arbuzaINTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas