Reklama

Reklama

Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki

Tradycyjna potrawa na Wielkanoc

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • Żurek np. Krakus na naturalnym zakwasie –1 litr (1 karton).
  • kromki jasnego chleba – 4 sztuki
  • szynka w plastrach – 8 sztuk
  • masło klarowane – 2 czubate łyżki

Sposób przygotowania

Chleb kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Plastry szynki zwijamy w rulonik i pieczemy około 7-8 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Żurek wlewamy do garnuszka, dodajemy suszony majeranek, podgrzewamy i rozlewamy na talerze. Podajemy z grzankami i chipsami z szynki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje