Żytni wrap z pomidorowym tofu

Żytni wrap z pomidorowym tofu
Żytni wrap z pomidorowym tofumateriały prasowe

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 150 g naturalnego tofu pokrojonego w plasterki (o grubości 0,5 cm)
  • 1 drobno poszatkowany ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 1/2 szklanki gęstej passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/3 łyżeczki nierafinowanej soli

Składniki

- dodatki (do wyboru)

  • 2 duże żytnie tortille
  • lub 2-3 kromki dobrej jakości pełnoziarnistego (najlepiej żytniego lub gryczanego) pieczywa na zakwasie
  • lub 2-3 kromki chleba ze skiełkowanego ziarna żyta opieczone z jednej strony na suchej patelni
  • oliwa z pierwszego tłoczenia do skropienia pieczywa (w sumie ok. 1 łyżki)
  • rukola
  • oliwki
  • rzodkiewka
  • 2 dojrzałe pomidory pokrojone w plasterki
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski i grillowana na suchej patelni
  • gomasio z przyprawami
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Jem (to co) kocham i chudnę
Jem (to co) kocham i chudnęmateriały prasowe
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?