​Ciasto karnawałowe

Ciasto karnawałowe
Ciasto karnawałowemateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 375 g masła
  • 400 ml cukru
  • 6 jaj
  • 600 ml mąki
  • 2-2,5 proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 500 ml kawy
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 1-2 łyżeczki żółtego barwnika spożywczego
  • 1-2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego

Składniki

do ponczowania

  • sok z połowy pomarańczy
  • 1 łyżka skórki startej z pomarańczy
  • 3 łyżki wody
  • 3-4 łyżki cukru

Składniki

na masę

  • 600 ml cukru pudru
  • 200 ml kakao
  • 150 ml masła
  • 4 łyżki twarożku

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?