Fantazyjna rolada
Teraz jest najlepsza okazja by ją upiec!

Składniki
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 165 g purée z dyni
- 100 g mąki
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki masła
- 220 g serka śmietank.
- 120 g cukru pudru
- aromat waniliowy
- orzeszki, pestki słonecznika
Sposób przygotowania
1. Blachę (25 x 38 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Ubij jajka. Wymieszaj je z cukrem, cynamonem i dynią. Osobno połącz mąkę z sodą, dodaj do masy z dynią. Rozłóż na blasze. Piecz 15-25 min w 180°C. Wyjmij z piekarnika, ostudź. Następnie wyjmij ciasto z blachy, połóż na czystej bawełnianej ściereczce. Zwiń je z nią tak, by znalazła się w środku. 2. Wymieszaj masło z serkiem, cukrem i aromatem waniliowym. Kiedy ciasto ostygnie, rozwiń je i rozsmaruj na nim serek. Zroluj (już bez ściereczki). Posyp posiekanymi orzechami i słonecznikiem, zawiń w folię spożywczą i przechowuj w lodówce do czasu podania.