Krem z porów i ziemniaków

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Składniki

  • 2 pory pokrojone w plastry
  • 500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • 200 ml śmietanki np. Wypasionej 30% Mlekovita
  • 3 ząbki czosnku starte na drobnej tarce
  • 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • masło klarowane np. Mlekovita do smażenia
  • Do podania:
  • 4 łyżki śmietany np. Polskiej 18% Mlekovita
  • 1/4 bulwy kopru włoskiego pokrojonego w cienkie plastry i zanurzonego w zimnej wodzie
  • 1/4 piklowanego pora*
  • 1 mała garść uprażonych pestek słonecznika
4

Sposób przygotowania

Składniki

na piklowanego pora

  • 1/4 białej części pora pokrojonej w cienkie plastry
  • 30 ml octu z białego wina
  • 30 g cukru
  • 60 ml wody
  • 1 ziele angielskie i 1 mały liść laurowy
4

Sposób przygotowania

Przepis na zupę krem z marchwiInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?