Sałatka z jajek i awokado
Wiosenna propozycja.

Składniki na 6 porcji:
- 6 jajek, - 1 ząbek czosnku, - 7 łyżek śmietany 16 proc., - 7 łyżek jogurtu naturalnego, - 1 łyżka musztardy, - sól, pierz, cukier, - 15 łodyżek szczypiorku, - 3 zielone cebulki, - 2 młode sałaty rzymskie, - 300 g pomidorków koktajlowych, - 2 awokado
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Śmietanę, jogurt, musztardę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem. Warzywa i jajka pokroić, wszystkie składniki wymieszać i polać połową sosu. Resztę sosu podać osobno.
Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal