Schab w sosie grzybowym

Schab w sosie grzybowym
Schab w sosie grzybowym123RF/PICSEL

Składniki

- mięso:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 łyżka soli
  • 1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki niesolonego masła

- sos grzybowy:

  • 1 szkl. pokrojonych pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 2 pokrojone suszone śliwki
  • 4 pokrojone pomidory suszone
  • ok. 2/3 szkl. śmietany kremówki
  • sól i pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?