Torciki z owocami

Ciasto z porzeczkami
Ciasto z porzeczkami123RF/PICSEL

Porzeczkowa kopuła z pomarańczą

Składniki

- spód

  • 1 pomarańcza
  • 1 kostka masła
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 20 dag czarnych porzeczek
  • tłuszcz i mąka do foremki

- masa

  • 15 dag czarnych porzeczek
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1 op. serka waniliowego homogenizowanego

Sposób przygotowania

Beza z malinami
Beza z malinami123RF/PICSEL

Beza z masą śmietanowo-malinową

Składniki

  • 6 białek kurzych jajek
  • 2 szkl. drobnego cukru
  • 4 łyżeczki soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 30 dag serka mascarpone
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 40 dag malin
  • 2 łyżki likieru miętowego
14 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto w czekoladzie z owocami
Ciasto w czekoladzie z owocami123RF/PICSEL

Przekładaniec w czekoladzie

Składniki

- blaty

  • 1 szkl. cukru
  • 1 kostka masła
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml maślanki
  • sól

- masy

  • 70 dag agrestu
  • 6 łyżek rumu
  • po 20 dag twarogu oraz śmietany kremówki
  • 1 szkl. cukru
  • po 2 łyżki żelatyny i masy makowej

- dekoracja

  • 2 polewy z białej czekolady
  • 1 polewa z gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?