Wiosenne przysmaki

Gęsty koktajl truskawkowy
Gęsty koktajl truskawkowy 123RF/PICSEL

Owocowa lazania

Składniki:

  • 20 dag makaronu lazania
  • po 15 dag truskawek i malin
  • 1-2 dojrzałe owoce kiwi
  • 300 ml kremówki 6 proc.
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • sól

Przygotowanie:

Wiosenny tort rabarbarowy

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 23 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • 6 dag dżemu
  • 40 dag rabarbaru, 20 ml grenadiny
  • 1 op. galaretki
  • po 150 ml kremówki i kwaśnej śmietany
  • 1 op. żelatyny

Przygotowanie:

Gęsty koktajl z truskawkami

Składniki:

  • 600 ml maślanki naturalnej
  • 1 duży banan
  • 30 dag truskawek
  • 1-2 łyżki naturalnego płynnego miodu
  • cytryna
  • listki mięty lub melisy

Przygotowanie:

Suflet kawowo - czekoladowy

Składniki:

  • 8 jajek, sól
  • 1 laska wanilii
  • 8 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 6 łyżek kakao
  • 1 litr mleka
  • 6 łyżek mocnego naparu kawy, masło
  • 20 dag truskawek

Przygotowanie:

Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?