Reklama

Reklama

Ciasto francuskie z sosem Bolognese

Ulubiony smak na nowy sposób!


Reklama

Składniki:

  • 8 płatów mrożonego ciasta francuskiego
  • Ząbek czosnku
  • Pęczek zielonej cebulki
  • 150 g pomidorów koktajlowych
  • 1 łyżka oleju
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • Sól, pieprz, suszone oregano
  • Łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g przetartych pomidorów
  • 80 g tartego sera
  • Żółtko
  • 2 łyżki mleka

Przygotowanie:

Mięso usmażyć na oleju, dodać posiekany drobno czosnek i pokrojoną drobno cebulkę. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Dodać koncentrat, przetarte  pomidory i poprzekrawane na pół pomidory koktajlowe, przesmażyć, lekko przestudzić. Ciasto pokroić na kwadraty. Na środek kwadratów nakładać sos, posypać serem. Rogi lekko zagiąć i posmarować żółtkiem zmieszanym z mlekiem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec 20-25 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać oregano

Dowiedz się więcej na temat: Kwadraty z sosem bolognese

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje