Reklama

Reklama

Grillowane plastry sera we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą

Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min. do gorącej wody.

Składniki dla 4 osób:

  • ser np. Hochland Na Gorąco! z pomidorami i  ziołami 8 plasterków
  • cukinia duża 1 szt.
  • kiełbasa 4 szt.
  • miód 10 g
  • musztarda 10 g
  • olej 30 g
  • gałązki rozmarynu 8 szt.
  • słodka papryka wędzona

Reklama

Sposób przygotowania:

Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min. do gorącej wody, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Wstążkami cukinii owijamy plastry sera. Z musztardy, oleju i miodu robimy glazurę, którą smarujemy cukinię, następnie rumienimy na grillu. Kiełbasę nacinamy wzdłuż, na kształt grzebienia. Wzdłuż kiełbaski wbijamy gałązki rozmarynu i posypujemy wędzoną papryką, tak przygotowaną kiełbasę grillujemy. Na gotowe kiełbaski układamy plaster sera Hochland Na Gorąco! owinięty w cukinie w miodowo - musztardowej glazurze. Ser możemy zapiec również na cukinii.

Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje