Grzanki z grzybami i szałwią
Pieczywo posmaruj oliwą. Grzyby usmaż na maśle, aż zmiękną.
Składniki dla 4 osób:
- 10-12 kromek ulubionego pieczywa
- 2 szklanki pokrojonych świeżych podgrzybków
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanych listków szałwii
- 200 g mozzarelli
- pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Pieczywo posmaruj oliwą. Grzyby usmaż na maśle, aż zmiękną. Dodaj czosnek i szałwię. Dopraw do smaku. Kromki chleba zgrilluj. Ułóż na nich grzyby i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Możesz dodać pomidorki koktajlowe i posypać grzanki natką pietruszki.
Czas przygotowania: ok. 15 minut