Reklama

Reklama

Grzanki z grzybami i szałwią

Pieczywo posmaruj oliwą. Grzyby usmaż na maśle, aż zmiękną.

Składniki dla 4 osób:

  • 10-12 kromek ulubionego pieczywa
  • 2 szklanki pokrojonych świeżych podgrzybków
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanych listków szałwii
  • 200 g mozzarelli
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:


Pieczywo posmaruj oliwą. Grzyby usmaż na maśle, aż zmiękną. Dodaj czosnek i szałwię. Dopraw do smaku. Kromki chleba zgrilluj. Ułóż na nich grzyby i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Możesz dodać pomidorki koktajlowe i posypać grzanki natką pietruszki.

Reklama

Czas przygotowania: ok. 15 minut

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy