Reklama

Reklama

Lekkie tortille z wędzonym łososiem

Ogórka pokrój na cienkie plasterki, tortille posmaruj pesto, na każdej ułóż liście sałaty.

Składniki dla 4 osób:

  • 4 tortille
  • 1 ogórek
  • kilka liści sałaty
  • kilka łodyg szczypiorku
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • sok z cytryny

Reklama

Sposób przygotowania:


Ogórka pokrój na cienkie plasterki, tortille posmaruj pesto, na każdej ułóż liście sałaty, plaster łososia skropiony sokiem z cytryny, posiekany szczypiorek, plasterki ogórka. Zawiń i przekrój na połówki. Zapakuj w papier śniadaniowy i w drogę! Pesto możesz zrobić sama np. z jarmużu: opłucz liście (ok. dwóch szklanek) i oddziel od twardych łodyżek. Zblenduj z ząbkiem czosnku, 2 łyżkami prażonych płatków migdałów, 10 g wiórków parmezanu, 70 ml oliwy. Dopraw solą morską i pieprzem.

Czas przygotowania: ok. 10 minut


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje